Майката, родила най-голямото бебе: Приключих с ражданията…

На 15-и май се роди Карли Брук – най-голямото бебе в света, което тежи внушителните 5.9 кг. Майката-героиня е Кристин Корбит, родом от Флорида, която минава през изпитанието, наречено „раждане“ за трети път. Предните й две рожби тежали значително по-малко от Карли – между 4 кг и 4.5 кг.

В края на бременността си Кристин подозирала, че коремът й е значително по-голям от предните два пъти, но не е предполагала, че бебето й ще тежи почти 6 кг. „Сякаш от мен не излезе бебе, а малко дете. Докато раждах, докторите в залата изглеждаха шокирани, имах чувството, че това бебе няма край“, споделя Кристин. Но ако 6 кг ви се струват шокиращи сме длъжни да ви припомним, че до момента рекордът за най-голямо бебе в света не е подобрен. Той е поставен в Охайо през 1879 г., когато една смела дама ражда бебе с внушителните 10 кг! Разбира се, лекарите имат обяснение за извънредно тежките бебета.

Обикновено новородените могат да бъдат по-тежки от очакваното, ако майката е напълняла повече по време на бременността, ако в гените има заложби за наднормени тегло или при заболявания като диабет. Също така може да се получи и при преносване, което е продължило повече от две седмици.Плюшеното мече, което се превърнa в убиец Карли е родена със секцио 6 дни преди термина и килограмите й силно учудили лекарския екип. Затова незабавно са й били направени изследвания за нивото на захарта в кръвта. Резултатите показват, че тя е напълно здрава. Днес Карли расте спокойно като всички други новородени, а Кристин е категорична, че това е било последното й раждане.

/woman.bg/