Под един покрив с вампири! Кои растения ви смучат енергията и кои ви помагат

За растенията любовта на човека е толкова важна, колкото навременното поливане и качествената почва. Те ще ви дадат повече грижа, която им давате всеки ден.

Растенията пречистват въздуха и отнемат отрицателната енергия, която се натрупва в помещенията през деня.

Аурата на растенията е много сложна. Колкото повече съвпада с вашата аура, толкова повече съчувствие ще почувствате за някои растения.

Правилно избраните растения ще подобрят не само енергията на къщата, но и духовното и физическото ви благосъстояние. Днес ще ви запознаем с растенията, които трябва да се садят повече, и растения, които трябва да се избягват.

Растителна мощ

ВАМПИРСКИ РАСТЕНИЯ

Бръшлян

Както и други алпийски растения, бръшлянът привлича различни заболявания в къщата, генерира кавги. Не е желателно да се пази дори в офисите. Бръшлянът има мъжка енергия и практически оцеляват мъжете от къщата, в която се намира.

Монстера

Пазете се от това растение! Не поставяйте „чудовището“ в спалните и детските стаи. Ако къщата има деца или възрастни хора, монстерата ще започне активно да се „храни“ с тяхната енергия. В къщата е по-добре да не се пази.

Дифенбахия

Силно не е подходяща за малки стаи. Тя отнема енергията безразборно – както положителна, така и отрицателна. Тя ще бъде полезна в просторни стаи, където ще се превърне в добър пречиствател на въздуха.

Бегония

Вампирско растение , но полезен вампир. Ако гости  ви посетят, поставете една, или две саксии с това елегантно цвете на южния прозорец. Бегонията отнема цялата енергия – както положителна, така и отрицателна и след известно време ще ви върне добрата си роля.

Орхидея

Да, да, точно така! Така обичаните орхидеи могат да изпомпят цялата енергия от жителите на къщата. Те са особено опасни за нерешителни, слабоумни хора. Най-силният ефект от орхидеята се вижда през нощта и часовете на зазоряване.

ПОЛЕЗНИ РАСТЕНИЯ

Здравец

Ярките и силни  храсти здравец ви предпазват от уроки , магии и проклятия, отнемат енергията на злобата и завистта. Ако вие или вашите близки сте измъчвани от кошмари и тревожност, оставяйте здравеца върху перваза на прозореца на спалнята. Той ще създаде уютна и приятна атмосфера.

Азалия

Енергията на това растение разсейва клюките, егоизма и дребнавостта, ще ви помогне да постигнете личен успех . Азалията влияе благоприятно  върху гостоприемни, добродушни хора, ще даде жизнерадост и здраве.

Фикус

Ако трябва да се придвижите нагоре по стълбата на кариерата, но ограниченията не я допускат, вземете поне един фикус. Енергията на фикуса насърчава развитието на организационните способности, интуицията и помага да се вземат правилните решения, като се вземат предвид последиците.

Хлорофитум

Незаменимо растение за кухня с печка. Никакъв абсорбатор няма да ви помогне толкова ефективно, колкото ще направят 3-4 големи екземпляра хлорофитум. Хлорофитумът ще подкрепи вашата дейност и ще ви даде весело настроение.

Драцена

Това растение ще запази в къщата благоволение и топлина. Драцената ще засили вашия оптимизъм, ще увеличи позитивната енергия и ще подобри качеството на живот. Най-силно е растение, отглеждано със собствените ръце от малки резници.

Това е списъкът с приятели и врагове. Сигурна съм, че ще откриете за себе си едно! Не забравяйте да съобщите на роднините си за незаменимите домашни помощници и винаги да сте в хармония със себе си и света около вас.