Решават съдбата на шофьора на тира, причинил мелето с двама загинали край Пловдив

Решават съдбата на шофьора на тира, който помете ауди на магистрала Тракия. При инцидента загинаха млад мъж и жена. Очаква се днес прокуратурата да реши дали да поиска най-тежката мярка за неотклонение на водача.

Припомняме, че инцидентът стана на 122 км на магистралата в посока София. Преди да се вреже в лекия автомобил на Ивайло и Северина, камионът е блъснал аварийна количка за ремонт. След удара преминал през мантинелата и така се стигнало до фаталния сблъсък.

На място загиват шофьора и девойката. Във фаталния 28 май двамата пътували за София, където бременната в 7-я месец жена трябвало да мине рутинен преглед. Водача на ТИР-а е откаран в болница. Той е 28 годишен украинец и е с множество натъртвания,съобщава съобщава trafficnews.bg.

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което е обвинен, е лишаване от свобода от 5 до 20 години и лишаване от право да управлява МПС.

По делото се разпитват свидетели, назначени са съдебно-медицинска и авто-техническа експертизи, като последната следва да даде заключение за конкретната причина за настъпване на произшествието. Обвиняемият е бил тестван на място за алкохол с техническо средство, като  пробата е била отрицателна. Взета му е кръвна проба, която се изследва за наркотични вещества.

Половината кола, ударена от тир край Пловдив, липсва СНИМКА с дрон

Снимки- trafficnews.bg