Шеф Манчев влезе в парламента и разби депутатите с критика (СНИМКА)

Шеф Иван Манчев инспектира стола, в който народните представители обядват в почивката между заседанията. Телевизионният готвач се разходи из парламента по покана на депутата от БСП Иван Ченчев.

Шеф Манчев, който посещава за първи път пленарната зала и залите за заседания на комисиите, обаче изрично поискал да разбере от първа ръка какво похапват депутатите.

„Аз държах да видя стола, точно защото казват, че не е нищо особено. И наистина не е. Има още какво да се желае. Видях неща, които лично на мен не ми харесаха. Смятам, че нивото трябва да е доста по-високо“, обясни той, цитиран от „Телеграф“.

Манчев призна, че са му направили лошо впечатление например доста сухите карета. Но имало и други неща, които не би ял. „Нямам усещането в момента да се храня. Но ако имах, нямаше да е тук, определено“, уточни гостът.

От години депутатската храна се готви в хранителния комплекс на парламента до Президентството, а в стола се правят основно сандвичи. По думите на готвача разнообразието на менюто зависи от самия парламент, а това то да не изсъхва преди да стигне до таблите на депутатите е въпрос на организация.

„Това, което се говори като мит, че в парламента се ядат кюфтета за 20 ст., е несериозно. Видях съвсем нормална храна, нищо особено, каквато би ял всеки българин“, разказа още шеф Манчев. Той направи сравнение, че менюто в американския Сенат например е на много по-високо ниво. „А храната тук е като във всеки стол“, допълни Манчев.