Аномалия: Странни звуци от недрата пак се носят из различни части на планетата и стряскат хората

Хора от различни части на света са чували странни звуци, подобни на духов оркестър. С определена регулярност тази аномалия се е слушала от Канада до Украйна, а също така особено често в САЩ, Германия и Беларус. Забележително е, че тези звуци се появяват вече в течение на десетилетие.

За последен път шумът се чул през този май в Калифорния, а също така във Великобритания. Даже специалистите не са в състояние да обяснят загадъчния феномен, да не говорим за обикновените хора.

Физикът Жан Пиер Морис предполага, че те имат връзка със северното сияние и радиоционните пояси. Възможно е възникването на шума да е свързано с радиоизлъчването, заявиха от НАСА. Специалисти от космическата агенция обяснили своята теория по следния начин: Ако хората вместо уши имаха радиоантени, то биха чували най-различни симфонии от звуци. Подобни шумове учените наричат атмосферни намеси.

Андрей Тюняев, академик от Русия, смята, че причина за тръбните звуци е смята на полюсите на Земята. Заради „преполюсирането“ структурата на планетата се променя, Земята започва да „скърца“.

И, разбира се, не се мина и без версията за използването на климатично оръжие. Никоя от представените теории не е доказана.