Михаил стрелял прав срещу хазартния бос и само 5 минути не му стигнали да се изплъзне от полицията

От 15 години до доживотен затвор без право на замяна може да получи 37-годишният стрелец от Слънчев бряг – Михаил Станчев, съобщи окръжен прокурор Георги Чинев, цитиран от „Дарик“.

Мъжът, който на 2 юни вечерта уби 54-годишният хазартен бос Коста Николов – Миджурина с три куршума в главата и простреля 22-годишно момиче, беше задържан тази сутрин при опит да напусне страната.

По информация на главния секретар на МВР Младен Маринов забавяне само от 5 минути е могло да провали операцията по залавянето на стрелеца на граничен пункт „Лесово“.

Бургаските полицаи са подали информация за общодържавното му издирване малко преди той да премине границата с лек автомобил „Опел Корса“.

Престъплението е извършено най-вероятно от ревност. Задържаният се е познавал с пострадалата от месеци и е имал чувства към нея, казаха още от полицията. Все още не е ясно дали убийството е извършено със законното оръжие на Станчев – пистолет „Макаров“.

Бизнесменът от Нова Загора и неговата служителка и евентуална приятелка Симона са се намирали в колата на Миджурина, когато е станал инцидентът. Михаил Станчев е стрелял прав срещу тях на метри от главния път на Слънчев бряг до хотел, собственост на убития.

Свидетели на престъплението са били двама мъже, които са били на задната седалка в лекия автомобил на убития, каза главният секретар на МВР.

„Извършителят е бил отвън, а убитият е бил зад волана на паркирания автомобил. Тепърва ще се изясняват такива детайли от датиране на връзки, колко са били сериозни“, заяви главен комисар Младен Маринов.

„Продължаваме да издирваме хора, които могат да дадат сведения за взаимоотношенията, за връзките на убития и на извършителя“, допълни той.

Според окръжния прокурор Георги Чинев, ще бъде взет под внимание опитът на задържания да възпрепятства разследването.

„Квалифицирано убийство и опит за убийство, наказуемо с лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор и доживотен затвор без замяна“, поясни Чинев.

22-годишното момиче, което претърпя тежка черепно-мозъчна операция, е настанено в реанимацията на бургаската болница. Тя е в състояние на медикаментозна кома.