Фаталната Симона била обект на непрестанни ухажвания, едва 16-годишна станала…

Ослепителната Симона Тодорова, която бе простреляна заедно с 54-годишният хазартен бос Коста Николов – Миджурина в Слънчев бряг в събота вечерта, е участвала в конкурси за красота и е спечелила короната през 2012 г., когато е едва на 16-годишна възраст. Тогава хубавицата е коронясана за „Кралица на Дряново“ в надпревара с 11 други конкурентки, пише „Монитор„.

По онова време тя е десетокласничка в Професионалната гимназия по икономика „Рачо Стоянов“. След като печели първата си титла за красота, момичето казва от подиума: „Обичам  лятото, морето, семейството  и приятелите си. Живея в скромно градче, в което няма къде да се развиваш, но мисля че човек, ако има желание ще намери и начин. Искам да завърша образованието си,  да продължа да уча, да работя и да се развивам като личност. Мечтая да оставя на света нещо, с което ще ме запомни. Искам да направя прекалено много неща за целия си живот, които са недостижими и прекалено трудни за възрастта ми. Искам да успея. Искам в живота ми да има емоции, трудности и вълнения“.

Всички в Дряново познава Симона от дете. Тя привличала внимание не само с красотата си, но и заради баща си Тони Тодоров, който е дългогодишен шеф на местната полицейско управление. Описват я като будна, борбена и модерна млада дама с големи амбиции. Красотата й привличала стотици мъжки погледи и била обект на непрестанни ухажвания.

Преди да тръгне за Слънчев бряг, полицейската щерка имала сериозен роман с млад мъж на име Радослав, който се занимавал с охранителен бизнес в балканския регион. Познатите им обаче не са наясно дали  и кога са скъсали отношенията си.

Само четири часа след кървавото убийство в Слънчев бряг, ченгетата арестуваха килъра, който към момента все още се води само заподозрян. 37-годишният Михаил Станчев е бил заловен в около 2 часа след полунощ на КГПП Лесово, при опит да пресече границата и да избяга в Турция. Той се е придвижвал с лек автомобил „Опел Корса“, който взел от брат си Николай. Михаил е от Ямбол, но от много години живеел в Бургас, а през лятото работел основно в Слънчев бряг и Несебър.  Цанил се като шофьор, куриер и охранител, бил е и пиколо. В момента работел в частна фирма за туристически услуги и отговарял събирал оборотите. Преди време е бил шофьор на бивш шеф на общинския съвет в Несебър. При обиска в него е открит законно притежаван пистолет „Макаров“, с който се сдобил при предишна длъжност. Оръжието е изпратено за експертиза, предполага се че с него е извършен разстрелът.

„Убиецът е бил задържан снощи към 2 часа. В леката кола „Мерцедес”, в която е бил убит бизнесменът  Коста Николов, е имало още двама души, които са били на задната седалка. Убийството е от ревност. Тепърва ще се изяснява точната връзка между задържания мъж и 22-годишното момиче, което е пътувало с предприемача. Иззето е оръжие, като тепърва ще се установява дали с него е извършена стрелбата.

„Става въпрос за неизяснени лични отношения между 22-годишната жена и арестувания. Те са се познавали от месец и вероятно е имал чувства към нея. Той е с чисто криминално минало. Притежава законно оръжие като лице, което работи с парични средства“, заяви главен комисар Младен Маринов, който пристигна в Слънчев бряг часове след стрелбата.

„Предстои аутопсия, която ще установи с колко куршума е застрелян бизнесменът. Първо е застрелян той, а после е стреляно в момичето“, уточни директорът на ОДМВР Бургас ком. Калоянов. По непотвърдена информация, в главата на бизнесмена са попаднали три куршума и още няколко в тялото му.

Според разследващите основната версия е свързана с ревност. „Предстои повдигане на обвинение и искане на мярка за постоянно задържане под стража. Работното обвинение е квалифицирано убийство и опит за убийство, а наказанието е от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна. Опитът за бягство ще се вземе предвид при взимането на мярка“, коментира окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев.

Според запознати, Симона и Михаил се запознали през пролетта на тази година в зимен курорт. Между тях пламнала любов от пръв поглед, а 37-годишният мъж хлътнал до уши по хубавелката. Скоро след запознанството им обаче, Симона го изоставила и заявила, че повече не желае да имат връзка. Решението си тя взела малко след като започнала работа в казиното в Слънчев бряг. Михаил бил съкрушен. Пред приятелите си изплакал болката си, споделил че Симона
го изоставила, защото е беден и няма никакви пари.

Подозирал, че го е заменила с шефа си. „Не е ясно дали Симона и шефът й са имали наистина интимна връзка, но Михаил беше убеден че е така. Много страдаше, не можеше да спи, не можеше и да се храни. Живееше в някакъв ад. Беше безумно влюбен в нея, но не сме предполагали, че може да стигне дотам, че да ги стреля“, коментираха познати на арестувания.