Без страх пред закона! Докато съдът я издирва, Вероника на Марто Дебелия, се гаври от плаж в Гърция! За пореден път едно от момичетата на благоевградски сводник провали дело!

Една от основните свидетелки по делото за склоняване към проституция и трафик на жени с цял сексуална експлоатация по делото срещу Марто Дебелия, Вероника Н., провали поредното заседание на районен съд -Благоевград, след като не се яви.

На предишното заседание съдът постанови Вероника да бъде доведена принудително, но и този път издирвачите не я откриха. Проверени е адресът и в Благоевград, но с дни там нямало никой. Днес съдът разпореди да бъдат проверени два адреса в Перник. И докато магистратите се лутат в търсенето на Вероника, Struma.com я откри на плаж в Касандра – Гърция.

С приятелки свидетелката се хили, разсъблечена, надигайки чашите с морски коктейли. Не отговаря на телефона си, но вместо това публикува съобщение: „Колко пъти да повтаряме, звъните ни, не отговаряме“. Вероятно това бе насочено и към нашите опити да се свържем с нея.

Припомняме, че Вероника Н. бе призована по делото за наркотрафик срещу Мартин Дебелия, което върви вече втора година. То върви паралелно с делото за сводничество, в което бяха разпитани голяма част от момичетата, които той използвал за пласиране като стока на клиенти и които предварително дрогирал, за да издържат повече, това бе разказано в съдебна зала, преди делото да бъде засекретено,съобщава struma.com.

Потресаващи неща за отношението на сводника разказваха момичетата. По делото за наркотици остана да бъде разпитана Вероника, която също е имала вземане даване с Мартин. Какви точно са били отношенията им обаче е неясно, тъй като свидетелката не се явява на няколко поредни заседания.

В четвъртък Марто Дебелия получи 12 годишна присъда по делото за сводничество. Той трябва да плати и 375 000 лева на използваните момичета. Предстои присъда и по делото за наркотици, но след като бъде разпитана и Вероника.

Снимки-struma.com