Начало Новините днес Във Варна е като след война: Ситуацията след водния апокалипсис е повече...

Във Варна е като след война: Ситуацията след водния апокалипсис е повече от плашеща! (СНИМКИ/ВИДЕО)

Пороят, който се изсипа над Варна буквално потопи градът. Булеварди, улици и сгради са наводнени от обилното количество дъжд.

Над 50 сигнала са постъпили на в пожарната за наводнения във Варна, съобщиха  от дирекцията на полицията в морската столица.

Основно гражданите са алармирали за наводнени избени помещения на частни домове и обществени сгради, приземни етажи, подземия и избени помещения.

Пороят е залял АГ болницата в града и се налага изпомпване на водата. От ОДЗ „Детска радост“ също са подали сигнал, че е наводнено котелното помещение детската градина. Подземните етажи на медицинският център на Марешки също са плувнали от пороя. На редица места във Варна – булеварди и улици движението бе блокирано заради изписалия се дъжд. Има множество закъсали автомобили, а по време на пороя преминаването по улиците беше почти невъзможно, видя репортер на БЛИЦ.

Читатели на медията ни изпратиха снимки и видеа от ключови точки в града – подлезът на „Шипка“, който изцяло беше наводнен и има закъсали автомобили, от Гранд мол Варна, където се вижда, че партерния етаж е заприличал на басейн, както и от улица „Струга“ от където ще минава трасето на новия булевард „Левски“.

Работниците на участъка споделиха пред наш репортер, че всички положени платна за строителните дейности са били отнесени от пороя.

error: Content is protected !!