В Благоевград: Рецидивист с 5 присъди, е тираджията превозвал контрабандни цигари през ГКПП Кулата! Поиска свобода от Окръжен съд

Тираджията Румен П. застана днес пред Окръжен съд-Благоевград за промяна на – мярката му за неоклонение „Задържане под стража“, тъй като на 1 юни около 02:20 ч., на ГКПП – Кулата, той беше задържан, превозвайки с товарен автомобил от Гърция за България цигари на обща стойност над 127 000 лева.

Съдия Росица Бункова заяви, че делото ще бъде насрочено на 12 юни в Софийски апелативен съд, заради множеството присъди на тираджията.

Подсъдимият Румен П. е добре познат на полицията, тъй като е осъждан вече 5 пъти- има присъди за шофиране в пияно състояние, побоища, семейно насилие и шофиране без свидетелство за правоуправление. Пред съда Румен П. заяви, че иска по-лека мярка, домашен арест. заради лични проблеми

Припомняме, че на 1 юни около 02:20 ч., на ГКПП – Кулата, беше задържан шофьор на товарен автомобил, пътуващ от Гърция за България.

При гранична проверка беше открито голямо количество цигари на обща стойност над сто двадесет и седем хиляди лева,съобщава struma.com.

Снимки-struma.com