Пия по половин лъжичка сутрин и не мога да се нарадвам на себе си: кожата ми се изчисти, нямам газове, а кантарът лети надолу!

Ползите от куркумата са известни. Тази подправка е богата на различни хранителни вещества, които дават на тялото сила, помагат да се стимулира имунитета и имат положителен ефект върху цялото тяло.

Една жена от Великобритания решила да проведе експеримент и започнала да добавя куркума в топла вода, която изпивала сутрин.

Резултатът не закъснял. Една седмица по-късно британката забелязала положителни промени: подобрено храносмилане, загуба на тегло, кожата на лицето ѝ се изчистила, било по-лесно да се събуди.

Напитка от куркума

Ето как да си приготвите напитката:

0.5 ч.л. куркума 1 чаша топла вода

Разбъркайте куркумата в топла вода (може и мляко). Разтворете хубаво. Пийте напитката сутрин. Няма значение дали преди или след закуска. Можете да добавите щипка черен пипер за по-добро усвояване. Приемайте в продължение на 1-2 седмици, а след това направете дълга почивка.

Използването на напитката с куркума си има и някои противопоказания, така че трябва предварително да се консултирате с вашия лекар.

Ползите от топла вода с куркума Здраво сърце :

Куркуминът, който е част от куркумата, лесно почиства кръвоносните съдове и предотвратява образуването на кръвни съсиреци. Превенция на рака Учени твърдят, че раковите клетки растат само в кисела среда. А куркумата ефективно алкализира тялото, като по този начин е отлична превенция на заболяването.

Облекчаване на симптомите на артрит :

Многобройни проучвания са показали, че куркуминът има същото ефективно дейстиве при лечение на артрит, както и други противовъзпалителни средства. Той се справя с подуване и болки по-добре от диклофенака. Подобрено храносмилането Куркумата е в състояние да се нормализира храносмилането и ускорява метаболизма.

Тази информация определено ще се оцени от тези, които искат да намалят теглото си. Защита на черния дроб За да възстановите увредените чернодробни клетки, да се отървете от токсините и да подобрите работата на жлъчния мехур, пийте сутрин топла вода с куркума.

Положителните ефекти върху кожата :

Куркуминът има положителен ефект върху кожата. На първо място, той предотвратява бръчките. И на второ място, почиства организма отвътре, като по този начин кожата става по-чиста. Ефективно отслабване Според редица мнения, куркумата е много ефективна за намаляване на теглото. За един месец може да постигнете резултат минус 4-5 кг, като същевременно ще нормализирате обмяната на веществата и ще прочистите организма от токсини.

Между другото, желателно е също да добавяте подправката в супи и овесена каша.

Така храната не само ще е вкусна, но и полезна!