Страшни СНИМКИ на наръгания от агресивен ром 17-годишен Ставри: Крещеше, че ще ме довърши, ако не му дам телефона си!

17-годишният ученик Ставри Стоянов от Поморие, който бе наръган с нож в гърба от агресивен ром, опитал се да го обере, проговори, съобщава Флагман.БГ.

Ставри в чочента е в отделението по Хирургия на УМБАЛ Бургас, където тийнейджърът лекува раните си. За щастие животът му е вън от опасност. Това е цяло чудо, защото дълбоката рана е на милиметри от гръбначния стълб и за една бройка ученикът щеше да остане инвалид за цял живот заради крадлив циганин.

„На 2 юни, около 23 ч., се прибирах към вкъщи. Бях си пуснал музика от телефона със слушалките и чатих с приятели, когато в района на бл. 25 изведнъж усетих остра болка в гърба. Буквално цялата ми лява страна изтръпна в рамките на секунди и инстинктивно се обърнах назад да погледна нападателя си. На няколко метра от мен стоеше висок и слаб циганин с нож в ръка, който ми крещеше, че ще ме довърши, ако не му дам телефона си“, спомня си младежът, който е съсипан след нападението.

От общителен младеж се е превърнал в свито момче, което се страхува нещо лошо да не му се случи.  До него в този момент освен семейството му са и най-близките му приятели, които го подкрепят и му вдъхват кураж.

Според Ставри след като започнал да кърви силно ромът осъзнал какво се случва и побягнал в неизвестна посока, оставяйки момчето да се гърчи на земята.

Състоянието на 17-годишния Ставри обаче започнало много бързо да се влошава от тежката кръвозагуба. Едва стъпвайки, почти пълзешком той се насочил към главната улица на града – „Княз Борис I”, където се надявал да види кола, която да го откара до болницата в Поморие.

За щастие такава имало – младо момче и момиче качили на автомобила си ранения Ставри и го завели директно в спешното в морския град. От там той е прехвърлен към УМБАЛ-Бургас, тъй като раната е загубил много кръв и животът му е бил в опасност.

„Тези хора спасиха живота ми, искам да им благодаря най-сърдечно“, каза Ставри.

Приятелите на поморийския тийнейджър разкриха, че вече са узнали кой го е нападнал – рецидивист с богато криминално досие, изпечен престъпник.

„Това е циганин, крадец и наркоман. Той е 2 години по-голям от нас. Прякорът му е Сапуна, защото баща му продава сапуни! Надяваме се на справедливо правосъдие, защото този човек заслужава затвор. Едва не уби приятеля ни! “, обясниха съучениците на пострадалото момче.

Раната на гърба на младежа е сериозна – дълбока е около 3 сантиметра и е изключително близко до левия бъбрек.


С червената линия – мястото, където е проникнал ножът. С бледото червено очертание е гръбнакът на 17-годишния помориец

За щастие ножът не е успял да засегне нито органа, нито гръбначния стълб на Ставри. В момента той е в болница, защото лекарите изкуствено поддържат раната отворена, за да не започнат тъканите във вътрешността да гноясват, обясни на свой ред бащата на момчето Щериан.

„Благодарен съм на всички, помогнали да спасят единственото ми момче! Благодаря и на полицията за бързата реакция; успели са да задържат извършителя до края на вечерта. Но въпросът сега е какво обвинение ще му се повдигне и дали изобщо ще се задействат институциите“, каза още бащата.