Анонимен бивш затворник: Пелов е издебнал Панчев, за да му отмъсти за голямо предателство!

Анонимен мъж от Ботевград, който е бил заедно с Владимр Пелов в Централния софийски затвор, разказа пред Нова телевизия сензационна версия за престрелката в града от тази нощ. Двамата са били в „приемната на затвора“.

Мъжът е видял Марио Панчев към 21 ч. на 30 метра от мястото на престъплението. „Трудно е да се следи Марио. Единственото, може да му е подадена информация, че Марио е в това заведение. Владо не би си позволил да се разхожда свободно в Ботевград. Той е разпознаваем“, обясни той.

По неговите думи, Марио Панчев и още един човек „са дали показания срещу Владо и са го набедили за убийството на двамата ромски братя Цеци и Марко, които 2016 година бяха застреляни на паркинг пред казино“.

„Владо беше под домашен арест, но след показанията на тези двамата го прибират в затвора. С това му удължават престоя в затвора. До момента и полиция и прокуратура не са дали убедителни доказателства, че е извършител на това двойно убийство“, допълни бившият затворник.

Той коментира и писмото, което Владимир Пелов изпрати до институциите, след като избяга от затвора. „Аз съм свидетел, че поне първите страници са написани много отдавна. Последните са добавени след като е избягал“, заяви той. Стана ясно, че въпросните първи страници са писани още в затвора.

Според информатора, освен на Панчев, Пелов е трябвало да отмъсти на още един свидетел. „Не мога да кажа, не мога да твърдя никакво име“, заяви той.

По думите му, Панчев няма достатъчно пари, за да се занимава с лихварство. Занимавал се с грабежи, кражби, изнудване, рекет. Разхождал се с оръжие без да има право, „отплащал се на разследващи и полиция“.

„С писмото Владо ги е предупредил, че е избягал и ще ги търси“, заяви анонимният мъж.

Той настоя да се зададе въпрос към полицията с какво основание се разхождал с оръжие Марио без разрешително.