Бандитска версия за стрелбата в Ботевград! Пелов искал да убие Марио заради съмнения, че…

Нова версия се появи за стрелбата в Ботевград и последвалото убийство на избягалия от затвора Владимир Панчев. Появи се информация, че другият участник в престрелката Марио Панчев в бил информатор на полицията. Пелов е подозирал това и е планирал убийството на Марио.

Припомняме, че снощи в центъра на Ботевград избухна стрелба. При инцидента беглецът от затвора беше убит, а Панчев тежко ранен. Екшънът се разиграва зад музея в града.

Мястото на стрелбата е обичаен маршрут за Панчев. Предполага се, че Пелов го е чакал там със зареден пистолет, за да го убие. Т

Разнопосочна информация има относно отношенията на Владимир Пелов и Марио Панчев. Според едни те са били близки приятели, а според други големи врагове.

На 20 април, 3 седмици след бягството на Пелов от затвора Марио Панчев е задържан от полицията в колата си на автомагистрала „Хемус“. Вътре е открит незаконен пистолет със заличени номера. Панчев няма разрешително за оръжие, защото е криминално проявен. Пистолетът, с който е убил Владимир Пелов също е незаконен. Познат е на МВР като сводник. 39-годишният мъж е спортист – шампион по силов трибой на републиканско първенство.

Сигналът за стрелбата в Ботевград е подаден полицията малко след 23 час на 5 юни. Според официалната, до момента, информация, на място е бил убит един мъж, а друг, с прострелни рани е откаран в „Пирогов“.

По-късно стана ясно, че са били открити три оръжия, но според първоначалните изявления на Христо Терзийски, участниците в престрелката са били двама. Това са били именно Владимир Пелов и Марио Панчев с прякор Големия.

Полицията тръгна по горещи следи, че Владимир Пелов се укрива в Ботевград още на 2-ри юни. Тогава маскирани полицаи заградиха и атакуваха изоставена сграда на болница по сигнал, че Пелов се намира там, но той така и не бе открит.

Владимир Пелов избяга от затвора заедно с друг бандит – Радослав Колев на 3 април. Измъкването им е буквално като на кино. Двамата се снабдяват с оръжие, след което успяват да стигнат до мястото за получаване на колети и да избягат.  На 17 май става ясно, че Владимир Пелов е написал  писмо до президента, омбудсмана и няколко национални медии. В осем страници той описва мотивите си да избяга от затвора. Твърди, че е осъден несправедливо, получил е тежко наказание, което е равносилно на смъртна присъда и това го е предизвикало да избяга. Разследващите, обаче, са убедени във вината му.