Досие: Прочут убиец се оказа най-добрият приятел на Пелов, в блока отцепен от полицията в Ботевград (СНИМКИ)

Най-добрият приятел на Владимир Пелов – покойният Мико Петков, чийто блок е отцепен от полицията в Ботевград, е известен с прозвището Убиеца от Рогозен, пише „Труд“.

На 4 юни 2009 г. по особено жесток начин той е убил 54-годишен мъж и 77-годишната му майка в дома им в селото, след което е откраднал голямо количество пари и златни накити.

Мъжът е установен и задържан в град Вълчедръм след продължително разследване от Дирекция “Противодействие на общата престъпност”, Областните дирекции на МВР във Враца и Монтана и психолози. Арестът е извършен докато се подготвял за следващото си престъпление.

В хода на разследването е събрана информация, че той е извършител на поредица от улични грабежи на територията на столицата. Мъжът е бил доста агресивен и нанасял побой на потърпевшите.

По непотвърдена информация когато го задържали, полицаите са обискирани същия апартамент и вилата му край Ботевград, където са намерили боен арсенал от преработени пистолети, пушки и патрони.

В същото време стана ясно, че взривни вещества, увити в кевларено одеало, са изнесени от екип от специалисти от ГДБОП от дома на вдовицата на Мико. След малко се очаква блокадата на блока да бъде вдигната.