Кметът на Ботевград разказа изненадващи подробности за отношенията между гърмелите се тази нощ Пелов и Панчев (ВИДЕО)

Кметът на Ботевград Иван Гавалюгов заяви пред Нова телевизия, че е изумен от факта, че затворникът Владимир Пелов е решил да се укрие в родния си град. Той разбрал от медиите за полицейската акция преди дни в града за издирване на Пелов.

„Когато разбрах, че се е случил този инцидент останах изключително изумен, че е възможно човек, който се издирва под дърво и камък да се укрива в родния си град“, каза той.

„Очакванията на всички се, че човек, който се издирва, няма да се върне в родния си град“, добави той.

По думите на Гавалюгов, в града е известно, че Пелов и простреляния Марио Панчев са били близки приятели. „Говорят едва ли не, че му е някакъв модел за подражание. Говори се из града, че Марио е доста близък, приятел, последовател на Владимир Пелов“, посочи той. Затова новината за стрелбата е още по-шокираща.

„Изненадах се, защото знам, че са в добри отношения“, добави кметът.

За Марио Панчев той каза: „Спортуваше момчето будно, но наистина нямам информация за някакви легални доходи. Основно съм чувал за лихварство. В Ботевград лихварството е най-силно разпространено като сив бизнес. И проституция и наркоразпространение“.

Разпространяват се слухове, че Панчев е бил информатор на полицията.

„Преди повече от 25 години отново Марио Панчев беше прострелян при неволно боравене с оръжие в апартамент на Владо Пелов“, спомни си Гавалюгов.

Инцидентът се е случил зад сградата на музея. Той е с видеонаблюдение, има поне 4 камери. Кметът изрази надежда, че те може да се заснели, ако не самата престрелка между Пелов и Панчев, то поне тяхното придвижване до мястото.

На въпрос дали местните хора са живели в страх след бягството на Пелов от Централния софийски затвор кметът отговори: „Нямам усещането, че хората са живели в страх. По-скоро беше доста коментирана тема. Считам, че повечето от хората не са допускали, че Владимир Пелов може да се навърта именно в Ботевград“.