Пъзелът се разплита: Вдовица, близка до Пелов, живеела в евакуирания блок в Ботевград. Коя е тя?

Жената, чийто блок в Ботевград е отцепен от полицията, е на 40 години и се казва Весела, разказаха съседи, цитирани от “Труд”. Тя била омъжена за най-добрия приятел на убития снощи Владимир Пелов – Мико, който преди години бил задържан за двойно убийство в ботевградско село и се обесил в затвора.

Когато е бил на свобода, Пелов помагал на вдовицата с две деца с пари. Когато избягал от затвора, вероятно е била първият човек, когото потърсил, за да му помага да се крие, гласи версията на запознати ботевградчани, според които Весела може и да не е имала нищо със застреляния Марио Панчев.

Припомняме, че снощи в Ботевград бе избухнала престрелка. На място е бил убит един мъж, а друг, с прострелни рани, е откаран в „Пирогов“. Участниците в стрелбата са били двама – Владимир Пелов и Марио Панчев с прякор Големия, като първият е починал на място.  Полицията тръгна по горещи следи, че Владимир Пелов се укрива в Ботевград още на 2 юни. Тогава маскирани полицаи заградиха и атакуваха изоставена сграда на болница по сигнал, че Пелов се намира там, но той така и не бе открит.

Владимир Пелов избяга от затвора заедно с друг бандит – Радослав Колев на 3 април. Измъкването им е буквално като на кино. Двамата се снабдяват с оръжие, след което успяват да стигнат до мястото за получаване на колети и да избягат.  На 17 май става ясно, че Владимир Пелов е написал  писмо до президента, омбудсмана и няколко национални медии. В осем страници той описва мотивите си да избяга от затвора. Твърди, че е осъден несправедливо, получил е тежко наказание, което е равносилно на смъртна присъда и това го е предизвикало да избяга. Разследващите, обаче, са убедени във вината му.