Служители на Дисни и Лего арестувани за разпространение на детска порнография

В щата Флорида 11 души, сред които има служители на Дисни и Лего, бяха арестувани за притежание и разпространение на детска порнография, съобщи полицията, цитирана от Франс прес.
Заподозрените са обвинени по 660 точки в рамките на операцията „Пазители на невинността 2“, която цели да разкрие лицата, притежаващи, рекламиращи или разпространяващи детска порнография, съобщи полицията на окръг Полк.

Сред конфискуваните материали има кадри „на деца, на бебета, които са изнасилвани от пълнолетни мъже“, заяви шерифът на окръга Грейди Джъд. Самоличността на жертвите още не е установена.
Един от арестуваните е 53-годишният Роджър Кейти, ръководител проект в отдела по костюмиране в атракционния парк Дисни Уърлд, където отиват милиони деца всяка година.

Друг задържан е 30-годишният Рики Варгас, който работи в компанията Лего. Той призна, че си е чатил с деца онлайн и е разменял с тях разголени снимки, каза шерифът.

Сред арестуваните е и 48-годишният Едуард Заборовски, у когото са намерени снимки на деца на възраст от 4 до 6 години.

Той е сервитьор в бар в окръг Оцеола и доброволец в клуб на бойскаути, в който членува и синът му.
„Обръщам се към родителите: трябва да знаете къде отиват децата ви, когато са в интернет, защото където отиват децата ви, там са тези мъже“, предупреди шерифът.