Тъпо и безчовечно СЕЛФИ вбеси милиони хора по света

83-годишна канадка падна под влак и контузи крака си по време на почивката си в Италия. А докато медиците опитвали да помогнат на възрастната жена, млад италианец решил да си направи селфи на фона на случващото се. Благодарение на снимката той се прочу по цял свят, но едва ли това го радва.

Драмата се е разиграла на 26 май на гарата в Пиаченца. Възрастната жена се контузила тежко и лежала на релсите, заобиколена от медици и полицаи. Това явно се сторило много интересно на младия мъж и той решил да си направи селфи на фона на пострадалата. Младежът обаче не знаел, че точно в този момент и друг човек прави снимка – журналистът Джорджио Ламбри.

 

Фото: facebook.com/giorgio.a.lambri

Полицаите задържали младия италианец и го накарали да изтрие снимката от телефона си. Но Ламбри не изтрил своята, а я качил във Фейсбук, а като текст към нея написал: „Окончателно загубихме етичността си“.

Снимката предизвикала бурна реакция сред потребителите и скоро се появила в местните новини. Малко по-късно интерес към фотоса проявяват и световните медии. Така младежът успял да се прочуе по цял свят. Въпреки че едва ли е имал нужда точно от такава слава.

Скриншот: L!FE
Самият журналист също си навлича гнева на обществеността. Някои интернет потребители отбелязват, че вместо да попречи на момчето да се снима, самият той е грабнал апарата. В своя защита Ламбри заявява, че в случая е бил воден не от любопитство, а от чувство на дълг и професионализъм.