Тя взе ножици, ролка от стари тапети и започна да твори. Резултатът надмина всички очаквания, няма такава красота

Ако поне веднъж в живота си сте правили ремонт, вие знаете, че е невъзможно да оцелите точния брои тапети. Или ще остане или няма да има достатъчно малко парче и ще е необходимо да купите цяла ролка отново.

Във всеки случай, във всяка къща някъде събира прах изоставена ролка, която ви е била в повече. Защо не я използвате за едно добро дело?

Сега ще ви дадем идея какво да си направите щори на прозорците със собствените си ръце и да не позволите на тапета да отиде на боклука

Щори от тапет

По-долу има видеоклип, в който очарователна жена ясно ще покаже как е направено, но засега нека разберем какво ще ви е нужно, за да създадете тази красота.

ЩЕ ВИ ТРЯБВА

тапети четка въже фиксатор шило ножици двустранна залепваща лента  лепило

На първо място, трябва да измерите ширината и височината на прозореца. Ще ви трябва тапет със същата широчина като прозореца и височина на един и половина прозорци, така че когато прозорецът е напълно затворен, нашите щори да не остават красиви гънки. След всички измервания и изчисления, отрежете необходимите парчета тапет.

Ако тапетът ви не съвпада с ширината на прозореца, не се разстройвайте. Винаги можете да добавите допълнителна лента отстрани. За да бъдем честни, с ивиците отстрани, щорите изглеждат още по-красиви и елегантни.

 

как да направите щори от тапет

Допълнителните ленти трябва да бъдат залепени от двете страни с лепилото. Оставете ги за известно време, така че лепилото да изсъхне.

как да правите блиндове със собствените си ръце

Но сега ще продължим директно към създаването на щори. С помощта на владетел, постави тапет акордеон. Помнете горещите летни дни в детството си и начина, по който сте си правили ветрило, за да се защитите от топлината. Тук принципът е същият. Ширината на гънките трябва да бъде около 4 сантиметра.

Можете да направите маркерите по цялата дължина на тапета и да се огънете по тези линии, като можете да измерите само първата част и след това да направите всичко по око. Тук всичко зависи от вашите умения. Честно казано, неравностите на гънките ще бъдат напълно невидими.

хартиени щори

След като направите акордеона с цялото парче тапет, той трябва да бъде сгънат наполовина. В завоя ще бъде центърът на нашите щори, там ще трябва да направите проходна дупка. След това вземете въже с дължина 20-30 см по-дълго от дължината на прозореца. Използвайки голяма игла, издърпайте въжето в държателя (обичайната скоба от дрехите, можете да го купите в магазин за шивашки принадлежности) и го пуснете до самия край на въжето.

Сега завъртете въжето през проходния отвор в тапета, така че заключването да е отдолу. Фиксирайте горния край на въжето с лента, така че да не изплъзва.

щори със собствените си ръце

На горния край на тапета прикрепете две ленти от двустранна лента. Сега остава само да прикрепите щорите към прозореца. Това е всичко и готово.

щори с ръце от тапет

И тук е обещаното видео, в което можете да видите целия процес на създаване на щори, за да го разберете нагледно