5 домашни лекарства, които бързо ще ви отърват от зъбобол

Зъбоболът е една от най-нетърпимите и силни болки, които човек може да изпита. Най-правилното решение е веднага да се обърнете към зъболекар, за да види какъв е проблемът и да го реши. Ако обаче сте на ваканция или стоматологът ви е в отпуска, трябва да се помисли за алтернатива.

За щастие на помощ може да ни се притече народната медицина. Няколко естествени лекарства може да и се притекат на помощ и да ни отърват от болката.

Мента

Отварата от мента може да бъде истинско спасение при силен зъбобол. Жабурете се със силен чай от  по-силна и просто изплакнете устата си. Това, разбира се, няма да премахне проблема, но ще помогне да се отървете от зъбобол за вечерта.

Карамфил

Карамфилът има не само болкоуспокояващи, но и антибактериални свойства. Можете да добавите няколко капки масло от карамфил към половин литър вода и да изплакнете устата си добре с него. Също така можете да нанесете масло върху памучен тампон и внимателно да натриете мястото около болния зъб. Неприятните чувства ще изчезнат много бързо, опитайте.

Солен разтвор

Най-лесният начин е да подготви разтвор със сол, която има във всяко домакинство. Този минерал ефективно убива патогенни и вирусни микроорганизми, а болката в зъба изчезва. Разтворът трябва да се направи с топла вода, за да не се наранят венците.

Лед

Не е нужно да се жабурите, за да се отървете от зъбобол: можете просто да разтриете кубче лед между палеца и показалеца. Процедурата трябва да отнеме най-малко пет минути – с триене импулсите ще преминат през същите нервни пътища като зъбобола.

Масло от чаено дърво

Малък памучен тампон трябва да се навлажни с няколко капки масло от чаено дърво и да се постави на болен зъб. Оставете за няколко минути и след това извадете памука. През следващите няколко часа зъбоболът няма да се върне./Zdrave.to.