Оперативни данни: Пелов и Радослав Колев „скъсали“ преди месец, чакат живия беглец да се предаде

Двамата бегълци от Централния софийски затвор Радослав Колев и Владимир Пелов са се разделили преди около месец. Това сочат оперативните данни на МВР, съобщава „Телеграф“, позовавайки се на източници от Главна дирекция „Национална полиция“.

Седмица след бягството криминалистите смятали, че Пелов е гръмнал Колев, тъй като му бил в тежест по време на укриването. Малко по-късно, обаче, при тях започнали да постъпват сигнали, че Колев е забелязан в различни части на страната. При проверката на всички мъжът, който бе осъден за убийство на хомосексуалист, не бил открит. Той получи 26 години затвор, от които е излежал едва 4.

Още след изчезването на пандизчиите ченгетата започнаха да следят близките им и да наблюдават домовете им, в случай, че сглупят да се появят. До момента, обаче, нито един от двамата не е посмял да се яви на адреса си. Оперативни коли постоянно въртели около блока на Радослав Колев, но от него нямало и следа.

Разследващи смятат, че до дни се очаква мъжът да се предаде, особено след като разбере какво се е случило с авера му Пелов. „Този човек трябва да знае, че рано или късно ще бъде открит“, зарекоха се униформени.