Съпругата на удавения в Поморие Христо покъртително за трагедията и „тъпия зелен флаг на плажа“!

Брендо планирал хладнокръвно всичко

Брендо избяга със семейството си. Горещата клюка в ъндърграунд средите гласи, че босът от Тополовград е планирал всичко предварително. Още преди да излезе присъдата му у нас, той бил готов с план за бягство.

Ивелин Банев планирал хладнокръвно всичко и когато в края на месец април съдът се произнесе с присъдата му, стана ясно, че той е в неизвестност.

Преди два месеца магистратите решиха, че Брендо трябва да бъде лишен от свобода за 6 години по обвинението за пране на пари. Според събраните доказателства той е придобил над 21 милиона лв от продажбата и трафика на забранени вещества.

Голяма част от богатството си мафиотът успял да прехвърли зад граница с помощта на офшорни фирми и по този начин е осигурил спокоен живот извън пределите на родината.

С помощта на друг българин, укриващ се от родното правосъдие в Дубай, босът от Тополовград успял да се сдобие с луксозно имение на остров Джумейра в емирството.

Там рискът да бъде заловен от Интерпол и предаден на родните власти, клони към нула.

Публична тайна е, че Дубай е убежище на мафиоти от цял свят, които бягат от закона. Там те живеят необезпокоявани от никого, а местните власти си затварят очите за тъмното им минало, тъй като не наливат милиарди в икономиката на емирствата.

Там от години живеят дупнишките мафиоти братя Галеви, както и издирваният от родните власти финансов аферист Иван Тенев.

Плановете на Брендо са да живее дълго в Дубай. За целта той е взел и двете си дъщери при себе си. Момичетата прекратили образованието си в престижни швейцарски колежи, където учат от години.

Моника Добринова също често пътува до емирствата, а причината за това е, че търси подходящо училище за двете момичета, пише „Ретро“.