Илиян замеси в убийството на Милена разследващата полицайка Деси Льольова, майката на момичето и албанци, делото е отложено (ОБЗОР)

Драмата в Пловдивския съд става все по-голяма. Обвиненият в убийството на годеницата си Милена Илиян Рангелов от пловдивското село Куртово Конаре категорично отрече самопризнанията си, които бяха показани във видео на следствения експеримент.

Той заяви, че всичко му било написано от разследващи и му било наредено какво да каже. Заплашили го и му казали „Искаш ли да видиш родителите си? Ако искаш запомни какво е написано и го кажи“. Така Илиян оправда показанията си, в които първоначално е признал и описал подробно как е ликвидирал красивото момиче.

В тази връзка делото беше отложено, защото съдът реши да извика на разпит разследващата полицайка Десислава Льольова. Именно за нея Илиян твърди, че тя го е манипулирала и принуждавала. „Не съм аз убиецът. Убиецът е майка й с нейните албанци. Питайте майка й защо я върна в България и продаде чисто нова къща“, се развика Илиян на излизане от залата.

Майката на Милена заяви, че целия род Рангелови са убийци. Тя каза, че някога дядото на Илиян е лежал в затвора за опит за убийство на баба му. Бил я наръгал с нож 25 пъти. Има данни и доказателства, че докато Илиян е живеел с Милена и е бил сгоден с нея е поддържал връзка и с други момичета. Има цинични и много арогантни СМС-и, с които разполагат разследващите пращани от Илиян на любовниците му и обратното.

Лелята на момичето Величка Узунова се разплака и каза, че Милена е била изключителна домакиня и че никога не е давала повод на годеника си да ревнува, въпреки че той постоянно я тероризирал.

Цветанка Спасова – близка приятелка и колежка на убитата заяви, че Милена е споделяла с нея за изневерите на годеника си. Младата жена, която в момента е бременна е категорична, че няма да се откаже да идва на делата докато убиецът не си получи заслуженото и твърдо вярва, че той е ликвидирал приятелката й.

„Милена не споделяше много. Тя винаги защитаваше Илиян. Виждах обаче, че не живеят добре и че тя се страхува от него. Стряскаше се при всяко звънене на телефона и винаги бързаше първа да си тръгне от работа, защото той я чакаше и тормозеше“, сподели Цветанка.

Адвокатът на почернената фамилия Зоя Тошкова и майката ще искат доживотен затвор за убиецът на красивата Милена.