Кмет падна от пет метра, докато сменя улично осветление, претърпя сложна операция в Пловдив СНИМКИ

Изключително сложна операция на тазобедрената става извършиха шефът на Клиниката по ортопедия и травматология в УМБАЛ „Свети Георги” проф. д-р Владимир Ставрев и неговият екип. Пациентът е 39-годишният кмет на кърджалийското село Мургово Сейхан Назиф, който преди няколко дни се качил сам да сменя крушките на уличното осветление в селото.

Кметът взел стълба и се покатерил на пет метра височина, но в един момент го ударил ток,  той политнал и паднал. След падането има счупване на ямката на тазобедрената става, на лявото бедро и на ръката.

„Всичко стана за секунди, просто ми причерня и паднах. Много благодаря на професор Ставрев, благодарение на който вече мога да се обръщам в леглото”, коментира Назиф.

Кметът не за първи път сменя лампите в селото, тъй като договорът на фирмата, която била наета за поддръжката, е изтекъл и не е подновен.

В момента мюсюлманите са в пост преди големия празник Рамазан Байрям и всяка вечер хората от селото посещават местната джамия за молитва, за това и кметът искал да оправи уличното осветление, за да могат възрастните жени спокойно да ходят до храма.

След операцията кметът се чувства много добре, а от утре ще може да сяда в леглото. Следващите дни ще започне раздвижване. Заедно с кмета през изминалата седмица проф. д-р Ставрев и екипът му са извършили още две подобни операции.

Лекарят разказа, че в миналото е било напълно невъзможно хора с такива счупвания да бъдат оперирани, а се е налагало в продължение на месеци да лежат напълно неподвижни, за да могат да им зарастнат счупванията.