Мигрант изнасили и уби 14-годишна германка, после си хвана пътя за Ирак под носа на полицията!

Представители на германските власти заявиха днес, че иракчанин, заподозрян за изнасилването и убийството на 14-годишно момиче, най-вероятно е напуснал страната и се е завърнал в Ирак, предаде Ройтерс.

Полицията съобщи, че изчезналата тийнейджърка, родом от град Майнц, е била намерена мъртва вчера в гориста местност близо до релсов път.

Централният еврейски съвет на Германия обяви, че момичето на име Сузана Фелдман и майка й са били членове на еврейската общност в Майнц, но призова да не се правят прибързани изводи за мотива за престъплението. В свое изявление съветът посочи, че много от детайлите на случая са все още неясни, и изрази очакване за бързо и подробно разследване от страна на прокуратурата и за тежки последици за извършителя или извършителите.

Говорител на полицията във Висбаден каза, че за момента няма доказателства религията на момичето да има отношение към извършеното престъпление.

Въпросът за антисемитизма е много деликатен в Германия, предвид нацисткото минало и Холокоста. Според данни на полицията от миналата година повечето антисемитски престъпления в страната миналата година са били извършени от десни екстремисти, а не от имигранти, които в Германия са преобладаващо мюсюлмани, отбелязва Ройтерс.

Убийството може да засили критиките към германския канцлер Ангела Меркел, която прие през 2015 г. в страната над един милион мигранти.

Полицията разкри, че издирва 20-годишния Али Башар, за когото смята, че е избягал преди броени дни заедно със семейството си в Ербил, Ирак, използвайки фалшиви имена. Молбата за убежище на Башар е била отхвърлена, но депортирането му е било забавено и се предполага, че той междувременно е убил момичето, преди да избяга от Германия.

Втори заподозрян, 35-годишен турски гражданин, чието име не бе разкрито, е бил задържан часове след намирането на тялото на момичето. Той обаче бил освободен днес, след като е бил оневинен от „нови доказателства“

Старши прокурорът от прокуратурата във Висбаден Оливер Кун каза пред журналисти, че и двамата заподозрени са „живеели в бежански центрове във Висбаден“. Разследващите смятат, че момичето е станало жертва на колективно изнасилване и убийство, допълни той.

Полицията е научила за местоположението на тялото и за самоличността на един от заподозрените нападатели от 13-годишен мигрант, който се явил в полицейския участък във Висбаден в неделя.