Научете как лицето ви може да разкрие коя част от тялото ви е болна и какво да правите, за да я лекувате

Древните китайски фармацевтични агенти се опитваха да избират замърсявания, за да получат съдействие от знаци по лицето и да видят дори и незначителните обвързващи въпроси.

Древните китайски лечители са били много прецизни в разпознаването на външните белези на някое заболяване. Според тях всички кожни проблеми са свързани с някакъв проблем, който без всякакво съмнение е в органите, тъй като всички органи на тялото са взаимосвързани. Поради това картографирането на лицето се е превърнало във важен инструмент по диагностициране.

Ето какви са причините за различни несъвършенства кожата на лицето:

* Акне на челюстта, брадичката или шията

  • Хормонални проблеми
  • Прекомерно използване на захар
  • Инфекция с Candida
  • Прекомерно използване на нишесте

* Акнето по бузите

  • Бактериална инфекция;
  • Пушенето;
  • Докосване на лицето често с мръсни ръце.

* Акнето на Т-зоната

  • Злоупотребата с алкохол;
  • Слаба циркулация;
  • Твърде много кофеин.

Някои области на лицето са свързани с определени органи в тялото. Чрез откриване на точното местоположение на акне върху кожата ви, можете да откриете проблеми със свързания орган. Ето как:

Сърдечни проблеми – акне по носа

Акнето на носа ви означава, че консумирате прекалено много сол, което може да предизвика различни сърдечно-съдови проблеми. Намалете приема на натрий, започнете да тренирате и изядете здравословна диета, за да се отървете от тях.

Черен дроб – акне върху областта между вашите вежди

Когато консумирате твърде много месо, стомахът ви ще работи извънредно, за да го усвоява. Това ще преработи органа и ще доведе до акне между веждите. За да отстраните проблема, трябва да избягвате да консумирате мастни видове месо и да започнете да ядете здравословна диета, базирана на пресни плодове и зеленчуци. Не забравяйте да отделите известно време и навън в чистия въздух.

Стомашни проблеми – акне по брадичката и устата

Акнето на брадичката и устата обикновено се предизвиква от консумацията на твърде много мазнини и злоупотреба с алкохол. Добавете някои ферментирали храни в диетата си и започнете да водите по-здравословен начин на живот, за да коригирате проблема.

Бъбречни и белодробни проблеми – акне по бузите

Акнето по бузите обикновено е резултат от лоша хигиена или някакъв проблем с белите дробове или бъбреците. За да отстраните проблема, не забравяйте да обърнете повече внимание на вашата лична хигиена и да избягвате да консумирате твърде много захар.

Проблеми с белите дробове – акне в горната част на бузите

Акнето в горната част на бузите е признак на замърсяване на въздуха или тютюнопушене. Просто спрете да пушите или избягвайте да излизате във време на високо замърсяване, за да ги изпуснете.

Пикочния мехур и тънките черва – акне на челото

Акнето на челото се свързва с проблеми с тънкото черво и пикочния мехур. Това се дължи на постоянната консумация на мастни храни и липсата на фибри във вашата диета. Стресът и злоупотребата с алкохол могат също да причинят лошо храносмилане и токсично натрупване, което ще се появи под формата на акне на челото.

Хормонален дисбаланс – акне върху челюстта и врата

Акнето върху челюстта и врата обикновено е резултат от хормонален дисбаланс, който може да причини доста проблеми в тялото ви. За да поставите хормоните си в ред, започнете да водите здравословен начин на живот и се храните здравословно. Намаляването на приема на кофеин и натрий също ще помогне.