След тази статия повече никога няма да изхвърлите банановите кори

Трудно е човек да попадне на правилните лекарствени средства, когато се налага да претърпи лека или средна по сложност терапия в дома си. Болежките са от различно естество и макар в аптеките в момента да има огромен избор, нещата почти винаги опират до нещо далеч по-изчистено, безопасно и лесно за употреба.

Точно поради тази причина много хора са ценители на народните методи и по-конкретно предпочитат да се избавят от неприятностите в здравословен аспект под влиянието на билки, средства или продукти от кухнята.

Във всеки български дом има поне 2-3 такива, за които информацията не е изчерпателна. За да се стигне до лечение, което да е изцяло в полза на нуждаещите се, трябва да се подходи отговорно. Това се отнася дори за случаите, при които става въпрос за хранителни продукти със силно влияние върху тялото и организма.

Брадавици: взима се една обелка от банан и се реже на ленти. Те трябва да наподобяват лепенки за рани, за да могат с лекота да се поставят върху мястото, което ще се третира (засегнато с брадавица).

За да стои на мястото плътно, е нужно да се използва тиксо или лейкопласт. Нека обелката от банан остане върху брадавицата за една нощ, а на сутринта да се изплакне с хладка вода.

Този метод за отстраняване на брадавици е напълно безвреден. Прави се до момента, в който образуванието изчезне напълно.

Зъби: с бананови кори се избелват зъби – доказано! Приготвя се кората и с нея се разтриват зъбите за близо минута (единствено вътрешната страна на банановите обелки).

Процедурата е изцяло натурална и не може да навреди по никакъв начин на зъбите. Благодарение на нея се отстранява неприятното пожълтяване, което днес никак не е рядко срещан проблем.

Важно е методът да се прави по няколко пъти в седмицата, за да се установи видим ефект върху зъбите.

Акне: корите на бананите имат противовъзпалително действие и затова умело се справят с пъпките, които се сформират по кожата.

Всичко, което следва да се направи, е да се разтрият засегнатите зони по лицето с обелка от банан. Нека този импровизиран масаж продължи няколко минути. Първите резултати се отчитат след 7 дни.

Тъмни кръгове: те също биват премахнати от лицето с помощта на бананови кори. Отпадналият външен вид остава в миналото. Този път методът е малко по-различен: резенчета банан се поставят директно върху уморените очи.