Автобус се опита да отнесе майка с дете до училище в Пловдив СНИМКА

На косъм от инцидента – така пловдивчанка описа ситуацията, в която тя и детето ѝ са били засечени от автобус, движещ се по линия 4, на пешеходна пътека, като нарушението за малко не е довело до фатална развръзка.

По нейните думи, отнемането на предимството е станало в района на училище „Черноризец Храбър“ в ЖР Тракия, когато тя и детето ѝ са понечили да пресичат на зелен светофар на кръстовището на ул. „Свети Княз Борис 1-ви Покръстител“ и ул. „Съединение“.

В този момент автобусът е предприел ляв завод, засичайки пешеходците, докато те са били по средата на пътното платно, на пешеходна пътека, при разрешителен сигнал за тяхно преминаване.

Според жената шофьорът сериозно е застрашил живота на нейното дете и само навременната и реакция е предотвратила инцидент.

„До кога ще търпим нагли и безотговорни хора на улицата, които са заплаха за обществото“, пита майката. И вероятно с право, тъй като единствено превенцията, съобразителността и спазването на законите и правилата за сигурност биха могли да ни защитят от черната статистика.

Майката се закани да подаде официално жалба към фирмата превозвач „Хеброс бус“. Наш репортер също изпрати сигнал, тъй като от автобусното дружество отказаха да дадат позиция по казуса в устен вид.