Ето коя е жената, предала над 400 бона на ало измамници

Софиянка на име Жасмин е предала над 400 000 лева на ало измамници. Репортер на ПИК TV е пред дома на жената, ужилена с крупната сума.Жената е главен акционер на крупен холдинг в България. Дала е парите на няколко пъти, като ги е оставила на две места до кофите за боклук в кашони – един път 3000 лв., друг път друга сума, следваща сума 210 хил. лв., която е изтеглила от банка, което повдига въпроса как можеш да изтеглиш такава сума наведнъж. Парите са били в левове, в евро и в злато.

Това е най-голямата телефонна измама до момента в България.Измамената живее в София и е на 65 години.Припомняме, че по-рано днес стана ясно, че тя е поставила своеобразен рекорд с измамата, в която е била въвлечена.Тя изтеглила парите последователно от две банки, а като отишла в трета, за да вземе още 180 000 лева, служителите се усъмнили и подали сигнал в полицията.Шеметната телефонна измама се разиграла във вторник в центъра на София, потвърждават от МВР. В момента тече разследване, но все още няма задържани за рекордната измама.
Във фаталният вторник телефонът й звъннал и мъж с непознат глас я помолил за съдействие на полицията за залавяне на ало-бандити. Измамниците действали по позната схема за помощ на МВР.
За да убедят старицата в думите си, престъпниците не са имали нужда от много време.

Те била убедена, че операцията е секретна, след което жената си взела чантата и тръгнала към банката.
От два клона успяла да изтегли 420 000 лева, които предала на муле. Тъй като се изпуснала, че има още пари в трета банка, мошениците я оплели в мрежите си. Щом Жасмин се наредила на гишето, поискала 180 000 лева, служителката се усъмнила и като не получила адекватно обяснение за какво са й парите, подала сигнал в полицията. Така било предотвратено даването на още пари.
Когато Жасмин разбрала, че е измамена, изпаднала в шок. Не можела да повярва, че е влязла в схемата на ало-мафията.

Съседи на жертвата споделят, че тя дълго години работела в голяма застрахователна компания и спестявала пари. Била изключително интелигентна и възпитана. Целият квартал се чуди как са успели да я измамят и то с рекордна сума. Съседи допълват, че кооперацията, в която живее Жасмин, е нейна собственост.
От МВР отново призоваха хората да не се доверяват на непознати и да дават пари, особено след искане по телефона.