Шок! Мрежата прегря: Каква е тази приказка за живота на пъпките (СНИМКИ)

Потребителите в социалните мрежи са шокирани от поредна книжка с приказки, чиято тема е странна. Става дума за издание, което е озаглавено „Приказки за цялото семейство“. Едно от произведенията е на тема пъпки и по-точно „За живота на пъпките“. Главните герои са г-жа Пъпка, г-н Гноен връх, които постоянно се местят от кожата на едно дете на друго.

Веднага под поста заваляха коментари колко подходяща за малки деца е подобна книжка. Самият коментар към поста пък гласи: Важно е децата да са запознати с живота:

Христина Бозукова: „Вече си представям следващата „прекрасна“ приказка за люспите в носа на Гошко например и още такива подобни „чудеса“

Пепи Колева: „Абе няма лошо , вие си четете за пъпките, а ние ще четем класически приказки“.

Нели Банова-Пенчева: „Ох, не знам, да се смея ли, да плача ли“, гласят част от коментарите

Други потребители пък намират книжката за полезна:

Милена Ташева: „Приказките на Диана Петрова са препоръчани от редица специалисти работещи с деца, а тази книга специално е отличена и с грамота от Награда „Бисерче вълшебно“. В издателството имаме стотици писма от благодарни и щастливи родители, които не просто харесват приказките на Диана, а ги намират за вдъхновяващи и полезни. Срещите ѝ с деца в цялата страна протичат сред възторзи и удивление и запалват желание за творчество в учениците.

И ще повторя нещо, което сме говорили и в тази, и в други групи. Това, че вие не разбирате нещо, не означава, че децата ви нямат нужда от него. Възрастните гледаме на света по различен начин.

Тази приказка може да е ужасно полезна на дете, което има комплекси заради пъпките си, или което е отхвърлено от околоните по някаква причина. Мислете малко преди да осъждате. Не приказките покваряват децата, а родители, които не виждат по-далече от носа си. “