Невинен мъж излежа 25 години в затвора за изнасилване и убийство, освободиха го, а само след дни ще стане милионер (СНИМКИ)

Антъни Райт от Филаделфия бил арестуван за изнасилването и убийството на 77-годишна съседка през 1991 г. 20-годишният тогава млад мъж настоявал за невинността си, но не успял да убеди никого и бил осъден на доживотен затвор, съобщава PhillyVoice.
77-годишната Луиза Тели била намерена изнасилена и намушкана в собствения й дом. По обвинение в убийство бил арестуван младият й съсед Антъни Райт. В продължение на дълги години мъжът настоявал, че не е извършил престъплението, за което е осъден. Въпреки това, той прекарал 25 години в затвора.

През 2014 г. Антъни Райт се обърнал за помощ към проекта „Невинност“, който се занимава със защитата на несправедливо осъдените. Малко преди това се изяснило, че спермата, открита в тялото на Луиза Тели, принадлежи  не на Райт, а на наркомана Рони Бърд, който към този момент вече бил умрял в затвора, където попаднал заради друго обвинение.

През 2016 г., прекаралият половината си живот Антъни Райт най-накрая успял да излезе на свобода. Той незабавно подал съдебен иск срещу властите на Филаделфия и полицейските служители, които разследвали делото му. И сега стана известно, че градът ще плати на бившия затворник 9,85 милиона долара според споразумението между двете страни. Първите 4 милиона Райт ще получи в края на този месец.