Шофьорът на буса, който загина при мелето в Ришкия проход, дошъл от Турция при болната си баба, а ще го върнат в ковчег

Руенското село Планиница потъна в скръб след трагедията на Ришкия проход, при който тир затисна микробус и уби на място шофьора. Загиналият е 40-годишният Ниязи от село Планиница, който живее в турската столица – Анкара. Дошъл си в България с цялото семейството преди дни, в събота, за да види болната си баба, но ще бъде върнат в ковчег у дома, пише „Флагман“.
„Ниязи беше на около 10 години, когато семейството му се изсели в Турция. Много добри и любезни хора. Заради ангажименти и голямото разстояние не си идваха всяка година. През 2-3 години се прибираха в с. Планиница. Баба му е много възрастна и болна, през последните месеци състоянието й се влоши и цялото семейство от Анкара дойде да я види“, разказа пред Флагман.бг съсед на загиналия мъж.

Днес гостите от Турция решили да направят разходка до Шумен. Тръгнали около обед от с. Планиница. Буса го шофирал Ниязи, с него били съпругата и децата му, брат му с неговата жена и 9-месечно бебе, както и още един приятел. Не след дълго обаче ги застига трагедията. Изминали около 20 км, когато тир, управляван от пиян украински шофьор, буквално се качва върху микробуса. При удара Ниязи е загинал на място, пострадали са децата и двете жени, които са откарани в шуменска болница.

„Голяма трагедия, всички сме в шок. На Ниязи майка й, която също живее в Анкара и си дойде с тях, ридае неутешимо. Преди малко тръгна към Шумен при пострадалите си внуци и снахи. Господ да им дава сили на всички“, каза през сълзи близък на семейството.