Ново зверство в Германия: Турчин закла в парк 15-годишна румънка, която прошепна само „Умирам, умирам“ пред потресени очевидци

Мъж от турски произход се е предал на полицията в Германия, след като е наръгал 15-годишно момиче в град Фирзен. Момичето е почитало, а тялото ѝ е открито в парк в центъра на града, съобщава „Дойче веле“.

25-годишният мъж е арестуван по подозрение, че е извършил престъплението. Той бил обявен за издирване, след като е пропуснал полицейска проверка. По-късно сам се е явил в полицията.

Заподозреният е бил познат на полицията. Разследва се дали е бил замесен в нападението с нож в парка „Казино гардън“. Не е ясно каква е връзката му с жертвата.

Убитата е 15-годишна румънка. След като е била наръгана е била откарана в болница, но там е починала от раните си. Все още не е ясно дали тя е имала двойно гражданство

Бездомници от парка разказали, че във фаталния ден тя отишла при тях с думите: „Умирам, умирам“ на немски и след това се строполила на земята. Те повикали полицията.

„Това, което се случи днес във Фирзен е шокиращо. Потресен съм от факта, че млада жена е била нападната фатално в обществен парк, заяви вътреешният министър на Северен Рейн-Вестфалия.

Първоначално от полицията обявиха, че издирват мъж със „сверноафрикански външен вид с лъскава черна коса“.

Новината за престъплението идва само ден, след като друго зверско убийство на момиче разтърси Германия. Северен Ирак е бил заловен мъж, изнасилил и убил 14-годишната еврейка Сузана. Тялото ѝ беше открито заровено в град Висбаден две седмици след трагедията.