Илия Бориков-Фараона, който стреля срещу Саботана в Сандански, се прибира вкъщи срещу 2 500 парична гаранция

В Окръжен съд-Благоевград днес застана Илия Бориков-Фараона с искане за по-лека мярка, от задържане под стража. Той беше арестуван за закана за убийство срещу съгражданина му Димитър Саботанов-Саботана.

,,Жена ми е болна, а децата ми са малки.. Те имат нужда от мен и аз от тях. Искам по-лека мярка, искам да бъда до тях’ това заяви И.Бориков в съдебна зала.

След кратко съвещание съда реши, че срещу 2 500лв парична гаранция Фараона ще бъде свободен.

Припомняме, че на 11 април в деня на празника на Сандански, около 14:00часа Фараона и върлия му враг от ъндърграунда Димитър Саботанов-Саботана се срещнаха на входния булевард.След размяна на реплики Саботана извадил сабя и я размахал срещу Фараона. Бориков го отминал, но обърнал колата си и се върнал на мястото. Стрелял почти от упор по Саботана,само щур късмет го спасил. Враждата между братята Фараони и Саботана е отдавна. Преди време Димитър Саботана бе наръган с нож от Фараоните и претърпя. серия операции. В града се коментира,че Саботана е нарушил дадена дума пред друг криминалнопроявен, който стой зад Фараоните и така е разпалил войната.