Училищен директор в Гоце Делчев заплашва цинично, вулгарно и опасно! РУО изпрати спешна проверка в гимназия „П. Яворов

Потресаващ, циничен и крайно вулгарен чат ни изпрати наш читател, останал анонимен, твърдейки, че се страхува за живота си.

Писмото, което получихме, е срещу директора на Гимназията по механизация на селското стопанство в Гоце Делчев, Ангел Живков и започва така „Този тип ще съсипе децата ни, този чат е между директор и ученик, всички са сковани от страх в училището. Живков се държи агресивно и никой не смее да му се опълчи. Учителите пият хапчета за нерви…..“

Следва доказателството – брутален чат, който е пълен с цинизми и откровени заплахи част, от които можете да видите по-долу. Линкът на чата водеше към Фейсбука на директора Живков / След като писмото пристигна в Struma.com, три дни правим проверка на случая. Подателят, отказва категорично да излезе с лицето си, изпитвал панически страх от това, което ще последва.

И докато разговаряхме с хора от Гоце Делчев, търсейки истината, се оказа се, че вчера и в инспектората по образованието в Благоевград, е пристигнал същия сигнал, в който подателят казва, че не излиза с името си от страх за сигурността си, но е повторил думите, казани пред репортерите ни. Свързахме се за коментар с началника на инспектората Й. Златанов, който каза, че днес сутринта в училището спешно са изпратени инспектори, които проверяват случая.

Първоначално е установено, че ученикът за когото се говори, че е получил заплахите, не учи в това училище. „Касае се за заплахи, отправени към лице, което не учи в това училище, какъв е поводът не мога да коментирам. Обаче, крайно неприятно е да се извършват проверки по анонимни доноси, още повече тук има заплахи, което би трябвало да се повери от полицията. Ние не можем да кажем този чат истински ли е, дали не става въпрос за някаква манипулация, нищо конкретно не мога да кажа, все още. Колегите проверяват… Но мисля, че е по-коректно, когато се ангажира цяла институция като инспектората, хората да застават с лицата си.“, каза Златанов.

Свързахме се и с учителка, която твърди, че чата е автентичен и за него знаят много хора в Гоце Делчев. Попитахме я дали ще говори пред камера, но заяви, че това би застрашило дори физическото ѝ оцеляване..

Днес ще търсим начин да се свържем с директора Живков, за да публикуваме и позицията му. Да потвърди, или отхвърли: негови ли са думите в този чат, има ли скандал между него и ученик от Гоце Делчев, или е злонамерена машинация, която цели дискредитирането му. Ще ви съобщим и какво е установила проверката на Инспектората по образованието.