Експерти разкриха много важна информация за всички, които са глобени от КАТ!

От началото на тази година са станали над 2500 автопроишествия с над 190 загинали. Изключително важно е децата да са с колан, ако детето е в скута на някой от родителите си, при едно рязко спиране, теглото му се увеличава с 20 пъти. Родители, пазете си децата. Това заяви Любка Маринова, експерт по пътна безопасност, в сутрешния блок на БНТ.

„Давността на глобите от „Пътна полиция“ е 5 години“, разкри тя.

„Обръщаме прекалено малко внимание на човешкия фактор и да се отнасяме лекомислено с шофирането. Докато управляваме автомобила, носим огромна отговорност. Не е чудно, че напоследък терористите използват колите като убийци. Ако сме невнимателни в колата ставаме неволно терористи“, каза автомобилният състезател Димитър Илиев.

„Ако попаднем на аквапланинг е късно да реагираме, трябва да внимаваме преди това. Ако шофирате бавно по магистралите, когато вали, с към 90 км в час, е напълно безопасно и няма как да хванем аквапланинг. Тези със скъпите коли смятат, че няма как да попаднат на аквапланинг, напротив, колкото по-широки са гумите на колата, толкова повече ги хваща“, завърши Илиев.