Румяна Арнаудова разкри скандално за нова смърт заради лекарска немарливост!

Има и друг скандален случай. Пациент, който постъпва със симптоми за емболия. Нито приемащият лекар, нито лекуващият лекар е назначил по медицински стандарт изследвания, за да се установи това. Лицето умира. Станало е ясно какво се е случило след сигнал на близките. Прекратен е случаят заради маловажност. Това заяви в ефира на bTV говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова по повод скандала в „Медицински одит“.

Припомняме, че скандалът гръмна, след като според разследващите, служители в агенцията превишили правата си, за да не им бъдат съставяни актове за административно нарушение и да не им бъдат налагани глоби.

Арнаудова посочи, че не е разговаряла с отстранената шефка на агенцията. „Със Златица Петрова не сме разговаряли. Ако се наложи да бъде разпитана, ще бъде разпитана. Прокуратурата няма да се ограничи само с този преди от 2016-2017-а година, защото тази практика съществува от 2015-а. В прокуратурата са постъпили множество сигнали и всички те ще бъдат разгледани.

Искам да призова всеки, който е бил неглижиран от „Медицински одит“ да с е обърне към, специализираната прокуратура.

Престъплението, за което сме образували наказателно производство не е по немърливост. Става въпрос за класическо престъпление по служба с корупционен елемент.“, посочи Арнаудова.