Градът говори за трагедията почернила Рамазан Байрам: Как двама приятели излязоха прегърнати от заведение в Гоце Делчев и после единият уби другия и заби нож в шията си….

Касапницата, разиграла се вчера следобед в дома Красимир Колджиев-Дзъмбо разтърси Гоце Делчев, навръх празника Рамазан Байрам. Бившият футболист и сегашен треньор Марио Метушев закла най-добрия си приятел Красимир, а после заби нож в шията си, в опит да умре.

Кървавата драма се разигра следобед, часове след като Красимир и Марио пили за празника в местно заведение.

Полицията разпитва хората, които последни са ги видели живи. Тези в заведението твърдят, че по нищо не личало какво ще се случи час по-късно. Излезли прегърнати от заведението, прекарали там няколко часа и пили, разказват свидетели. После отишли в дома на Красимир, където майка му била приготвила празничен обяд.

Пуснали музика и докато жената чувала само музиката, изведнъж видяла трупа на сина си и окървавения му приятел. Не разбрала за какво са се скарали. Само двамата знаят….. Единият отнесе тайната в гроба си, а Марио Метушев, оцелелият, все още бере душа в болница, претърпял операция.

Според лекарите в Гоце Делчев опасността за живота му е отминала, но не е в състояние да разказва какво се е случило. Все още е рано, казват полицаите. Трагедията отприщи всякакви градски легенди. Някой твърдят, че Марио Метушев имал психичен проблем, отключил го след тримесечен престои в ареста, където бил задържан за контрабанда с тютюн. Смесил алкохол с антидепресанти и развъртял ножа в дома на приятеля си.

Други намесват финансови отношения, което от полицията отричат категорично, определяйки случилото се като пиянска свада. Разследващите са убедени, че ако Метушев може да говори, той със сигурност няма да помни какво се е случило, защото истината е, че са били много пияни.

Случаят ще приключи като битов скандал, завършил с убийство и опит за самоубийство и ако Митушев оцелее, нормален, след всичко това, то той ще отговаря за убийство и ще бъде осъден за причиняване смъртта на Красимир. Два погубени човешки живота. Вероятно с изключително смешен мотив, задълбочен след употребата на голямо количество алкохол.

Марио Метушев бе футболист на Пирин Гоце Делчев, Пирин Благоевград, сега треньор в Хаджидимово, а приятелят му Красимир, работил като строител….