Родител алармира за сериозен скандал в бургаското иновативно училище „Ал.Г.Коджакафалията“

Проблемно дете тероризира съучениците си в иновативното ОУ „Александър Георгиев Коджакафалията”. Ученикът е със специални образователни потребности и създавал ежедневни проблеми.

За проблема алармираха родители, а един от тях – Славейко Йорданов, баща на момиченце, разпространи отворено писмо, с което настоява за предприемането на незабавни мерки. По думите му такива не са направени от директора на училището Михаил Ненов, който с апатията си по този казус, поставял сериозно петно върху един от най-добрите проекти в сферата на образованието в страната.

“Г-н Михаил Ненов е вдигнал безпомощно ръце и казва, че ще следи изкъсо ситуацията. Незнайно защо той не иска да отстрани детето, което създава проблеми. От тук нататък каквото и да направят, белята вече е непоправима – дъщеря ми не иска да стъпва на училище от страх. Г-н Ненов имаше дързостта да ми каже, че това бил първият сигнал срещу въпросното проблемно дете, при положение, че след разговори с родители, както и с персонала на самото училище, става ясно, че далеч не е така и почти всички знаят за случващото се”, алармира Славейко Йорданов.

Заформящият се скандал идва дни, след като училището бе „под обстрел” от гневни родители и ученици за това, че 12 деца от подготвителната група на школото се наложи да останат неприети заради новите правила на прием в първи клас.

Припомняме, че след нашия сигнал до МОН по случая, от министерството обясниха, че РУО-Бургас са длъжни да намерят най-добрия вариант за  обучението на децата, които по думите на родителите вече са се интегрирали там и затова трябва да продължат образованието си там и в първи клас,съобщава Флагман.бг .

Снимка-Флагман.бг