Скандал! Кипърски бизнесмен налял близо 5 милиона лева във фирма с тв водещата Радост Драганова, тя го изхвърлила от бизнеса

Поредно заседание в Софийски градски съд по делото на кипърския бизнесмен Харис Кунтурис срещу телевизионната водеща Радост Драганова, пише newsbg.eu.

Спорът между двамата е затова, че след като 4 години съвместната им фирма за ток от соларен парк работи перфектно, зад гърба на Кунтурис Радост Драганова решава да го изхвърли от бизнеса. До тогава Кунтурис вече е вложил в съвместната им дейност 800 000 евро собствени средства и 3 млн. евро заем от банка.

Съдия Илияна Господинова разпореди заседанието да се провежда без телевизионни камери в залата, но пък свободен допуск на слушатели, както е при всеки открит процес.  В залата бяха и посланикът на Кипър в България – г-н Ставрос Августидис, както и Александрос Адамидис – старши съветник в гръцкото Министерство на спорта.

Новият казус по делото беше нередовното призоваване на Харис Кунтурис за общо събрание на акционерите, пропускането на което дава възможност да бъде отстранен от фирмата. Кунтурис беше довел двама свидетели, готови да свидетелстват, че на адреса в Люлин, където е бил търсен от кантората на нотариус Тютюнджиев, той отдавна  не живее. Показа и личната си карта, която също потвърди, че бизнесменът живее на друг адрес.

Съдия Господинова постанови на следващото заседание на 13 юли да бъдат допуснати 4-ма свидетели на Кунтурис и един на Радост Драганова.