Хладнокръвен убиец изпрати снимка на жертвата си на своя шеф, за да му обясни защо не е дошъл на работа

33-годишният Иън Робъртсън от английското графство Мърсисайд влиза в затвора за чудовищно престъпление. За да изкупи вината си за хладнокръвното убийство, което е извършил, той ще прекара зад решетките повече от едно десетилетие.

Иън и 38-годишният му приятел Робърт Семпи се прибирали от пъба. Неочаквано престъпникът се нахвърлил върху другаря си, тананикайки си мелодията от „Терминатор“. Той пробол 4 пъти с нож жертвата си във врата и му нанесъл няколко удара по главата. Докато кръвта на приятеля му изтичала, жестокият Иън снимал всичко с камерата си.

Иън Робъртсън

Убиецът е арестуван, след като работодателят му е показал на полицията ужасяващия им чат в WhatsApp. „Всичко наред ли е, приятел? Алекс каза, че днес не си дошъл на работа заради семейни проблеми“, написал притесненият работодател. А Иън му отговорил: „Приятелю, ако искаш да знаеш истината, снощи убих един човек. И сега трябва да оправя нещата“. След което, за да потвърди думите си, изпратил снимка на трупа на Робърт.

Робърт Семпи

Семейството на жертвата е смазано от мъка и не знае как да обясни на малкото момиченце на Робърт, че татко й, с когото са били „голям отбор“, вече го няма.  Ливърпулския съд отсече, че престъпникът трябва да прекара най-малко 21 години в затвора, преди да може да подаде молба за условно предсрочно освобождаване. Освен него в затвора за 2,8 години влиза и 31-годишната му приятелка Кирсти Джервис. Тя е обвинена, че му е оказала помощ да скрие трупа в градината.


Кирсти Джервис