Рейс смаза жена в Пловдив, докато слиза на спирката! Пътничката бере душа в болница

Автобус от градския транспорт е смазал жена в района на Английската гимназия в Пловдив, научи TrafficNews.bg. 78-годишната жена е в тежко състояние, с множество изпочупени кости и два смазани крайника, като към момента е настанена в болница с опасност за живота.

Инцидентът се е случил в неделя вечерта на бул. „България“, когато рейс на „Хебрус бус“, движещ се по линия 4, е разтоварвал пътници на спирка край езиковите гимназии. 78-годишната жена обаче все още е слизала от автобуса, когато шофьорът потеглил. Вследствие на това, рейсът повлякъл жената и след това я прегазил.

Жената е била във видимо много тежко състояние. На мястото веднага е повикана линейка, оказана е първа помощ на пострадалата и е откарана в болница.

Там докторите установили, че цялата ръка и крак на жената са смазани, някои от костите ѝ липсват, а състоянието ѝ е критично – с опасност за живота.

По информацията на TrafficNews.bg, шофьорът на автобуса е с дългогодишен стаж зад волана, пробите му за алкохол и наркотици са отрицателни.