Ембака отново пред Окръжен съд Благоевград

В Окръжен съд-Благоевград се гледа делото срещу санданчанина Емил Първанов-Ембака, обвинен в убийството на охранителя на АМ „Струма“ Николай Чивиев.

Днес в съдебна зала присъстваха 5 вещи лица, които бяха изготвили експертиза, дали Ембака е бил в състояние на афект, предизвикан от агресията на Чивиев. Експертизата беше приета, която е категорична, че Първанов не е бил в състояние на афект.

Адвокат Недин засипа с въпроси вещите лица, като изказа и своето недоволство относно

заключението им. Подсъдимият заяви, че психологическият тест, който му е направен на 23 май е протекъл много бързо и не всички вещи лица са присъствали.

Пред съда Ембака заяви, че държи и другият му адвокат Марковски да присъства, който днес отсъстваше, поради здравословни причини а съпругата си. След кратко съвещание съдия Д. Узунова уважи искането му и насрочи делото за 29юни от 10:00 часа.

Припомняме, че Емил Първанов–Ембака е обвинен за убийството на охранител на строежа на магистрала „Струма”. Той му направил забележка да не минава през неотворения още участък. Последвал побой, който приключва с убийство. След това Ембака потънал в неизвестност, а след три месеца и половина се предал. Жертвата – Николай Чивиев – е бивш служител на френския легион. Първанов твърди, че именно заради това се е крил повече от 130 дни – получил заплахи, че ще бъде убит.

Според прокуратурата обаче Ембака пръв е излязъл от колата, бил е с нож и е нападнал Чивиев. Ембака отрича да е имал нож. Десет дни след инцидента се появява запис от телефон на минувач, който бил заснел случилото се.