4 народни рецепти за понижаване на високите нива пикочна киселина

Високите нива на пикочна киселина в кръвообращението могат да се дължат на проблем с бъбречната функция. Ако лекарят ви каже, че нивото на пикочната ви киселина е прекалено високо, обезателно трябва да вземете следните мерки за понижаването му.

Игнорирането на диагнозата на лекаря и проблема като цяло може да доведе до образуване на камъни в бъбреци и бъбречна недостатъчност. Не се паникьосвайте! В следващите редове ще ви предоставим информация за няколко природни средства за нормализиране на нивото на пикочната киселина.

Ябълков оцет

Той не само прочиства тялото по естествен път, но и елиминира излишното количество пикочна киселина и възстановява нормалния pH на тялото.

Съставки:

  • 1 супена лъжица ябълков оцет
  • 1 чаша вода (200 мл)

Процедура:

Смесете ябълковия оцет с една чаша воса. Консумирайте тази напитка 3 пъти дневно.

Веднъж щом свикнете с вкуса на оцета, ще можете да увеличите дозата до 2 супени лъжици в 1 чаша вода. Не приемайте повече оцет от препоръчаното, тъй като той притежава свойството да понижава нивото на калия в организма.

Лимонов сок

limoni

Лимоновият сок оказва алкализиращ ефект върху тялото. Това го прави отлично природно средство за неутрализиране на високите нива на пикочната киселина. В същото време съдържащият се в лимона витамин С стимулира постигането на този ефект. Можете да си набавите витамин С чрез хранителна добавка или да приложите следната рецепта:

Съставки:

  • Сокът от един лимон
  • 1 чаша вода (200 мл.)

Процедура:

Смесете лимоновия сок с водата. Това трябва да бъдете първото нещо, което консумирате рано сутрин на празен стомах.

Горски плодове

Череши, къпини, малини и други представители на горските плодове представляват съюзници в борбата с високите нива на пикочната киселина. Те съдържат определени химикали, които редуцират нивото до оптималното. Добра идея е да пробвате да разрешите здравословния си проблем чрез тази рецепта:

  • ½ чаша череши на ден в продължение на няколко седмици
  • ¼ чаша черешов сок на ден
  • 1 чаша къпини или ягоди на ден

Сода бикарбонат

soda bikarbonat

Содата бикарбонат не само ще ви помогне да понижите нивото на пикочната киселина – тя също така е природно средство за неутрализиране на камъните в бъбреците.Това е добра новина за тези от вас, които за позакъснели с адекватното третиране на диагнозата високо ниво на пикочната киселина. За да избегнете лекарска намеса, заложете на сода бикарбонат.

Съставки:

  • ½ супена лъжица сода бикарбонат
  • 1 чаша вода (200 мл.)

Процедура:

Разтворете содата бикарбонат в чаша вода. Пийте напитката 4 пъти дневно в продължение на 2 седмици.

Това средство е ефикасно, но не бива да бъде прилагано повече от 2 седмици подред. То не се препоръчва и за хора, които страдат от високо кръвно налягане. Ако сте на възраст над 60 години, съветваме ви да консумирате до 3 чаши от тази напитка дневно.