Мълния удари 29-годишната Валентина и я уби намясто

Безмилостна мълния се стовари върху 29-годишната Валентина Илиева от петричкото село Кукуряхцево и я уби намясто, пише „Монитор“. Трагичният инцидент станал в края на миналата седмица, когато младата пастирка и Митко, с когото живеели на семейни начала, прибирали стадото овце.

Тогава за пореден път започнало да трещи и вали над селото. Разразилата се в събота следобед буря не пожалила Валентина на открито място в близост до кошарата, която бързала да приберат стадото в кошарата. Уплашена от поройния дъжд и гръмотевиците, тя била гушнала две от животинките, когато светкавица от развилнялата се гръмоносна вихрушка се стоварила върху нея и върху няколко от овцете.

От известно време Валентина и Митко живеели като семейство заедно в селото и той вече бил решил в близките дни да й предложи брак. Трагедията е голяма въобще за района, коментираха вчера кметове на съседни петрички села. Те бяха единствената семейна двойка в село Кукуряхцево от всичките 34 жители. В района на Огражден планина ги познават като работливи и скромни млади хора.