Призоваваме очевидците на трагедията със 7-годишната Вивиан да проговорят!

Антония Вачева – майката на трагично загиналата 7-годишна Вивиан в турски аквапарк, се обърна към TrafficNews.bg с молба за помощ. Покрусената жена и семейството й търсят свидетели – очевидци на трагедията, разиграла се на водната пързалка на 7 юни, които да разкажат какво са видели. Защото изведнъж се оказа, че точно там, където момиченцето им беше фатално ударено в коремчето, за камерите имало… „сляпо петно“.

Поне така твърдят от хотелския комплекс в Турция. Според родителите обаче камерите просто са изтрити. Няма как иначе да си обяснят факта, че в началото от аквапарка са им казали, че са видели на камерите как друго дете удря Вивиан в корема. След което се отмятат от казаното. Пък и каква е логиката точно на това стратегическо място – водната пързалка, камерите да имат сляпо петно и да няма нито един годен кадър? Или някои просто ослепяха внезапно…

Затова Антония се обръща към всички българи, които в този момент са били на същото място:

Моля ви като майка – чисто човешки, разкажете какво сте видели! Кажете видели ли сте да има спасители на пързалката? Видели ли сте кой е блъснал моето дете? Ще бъдете разпитани анонимно, като защитени свидетели, без каквито и да било ангажименти от ваша страна! Моля ви! Искаме да знаем дали са били адекватни реакциите на всички. Искаме просто да разберем истината. В момента в турските медии се подема истинска кампания – с лъжи и фалшиви истории, която да оневини ръководството на аквапарка. Ще оставим ли това така?

Присъединяваме се към молбата на почернената майка и призоваваме очевидците на трагедията да проговорят! Истината е важна – не само за родителите на Вивиан. Тя е важна за всички български родители, важна е за децата ни. Свържете се със семейство Вачеви или се обадете на редакционните ни телефони. Анонимността ви е гарантирана!

 

 

Припомняме, Вивиан беше ритната в корема от друго дете, докато се спускала по пързалка. Родителите обвиняват турския комплекс в липса на спасители, които да следят водните съоръжения. В резултат на удара детето е със спукан далак и кръвоизлив в стомаха. За няколко часа то е местено три пъти от болница в болница. Лекарите обаче не успяват да го върнат към живота. Според семейството до трагедията се е стигнало заради липса на спасители, които да контролират спусканията.