Баща на първокласник нарече класната на сина си „овца” ВИДЕО

Дело от частен характер „тъжба на пострадалия“ е повдигнато срещу баща на първокласник от ОУ „Княз Александър Първи“ в Пловдив. На 12 март т.г. Борис Манолов е обидил класния ръководител на първи клас Мариана Аргирова-Жекова с думите „Какво ми крещиш ма, овца?“.

Според мъжа преподавателката се държала арогантно в момента, в който тя обяснява какво е поведението на сина му. Според правилника на учебното заведение родителите нямат право да се качват на етажа, където се провеждат учебните занятия на учениците. По време на инцидента Манолов е бил в коридора пред класните стаи, а свидетели на неговото поведение стават няколко души от персонала на училището.

Мариана Аргирова-Жекова е с 30 години стаж като учител. Тя сподели, че в първия момент след обидата към нея тя не е обърнала внимание. Но нейни колеги са чули думите на бащата на първокласника и са я подкрепили да търси правата си в съда.
Така се стига и до образуването на дело от частен характер „тъжба на пострадалия“, която Борис Манолов оспорва,съобщава trafficnews.bg.

Той самият не присъства на днешното заседание. По думите на неговия защитник адвокат Надя Делева, Манолов е в командировка в чужбина. Съдът не даде ход на делото, защото прецени, че присъствието на обвиняемия е наложително. Освен това е установено, че тесен кръг лица са били свидетели на случилото се. Не може да се вземе и становище за сключване на спогодба между двете страни.

В началото на тази седмица родителите на първокласника са взели документите от ОУ „Княз Александър Първи“, за да го преместят в друго пловдивско училище.
Искът на преподавателя Мариана Аргирова-Жекова е парично обезщетение в размер на 1000 лева, извинение и поемане на разходите по делото.

Чуйте цялата история на преподавателя Мариана Аргирова-Жекова, която разказа специално за TrafficNews.bg:

Видео-trafficnews.bg