Грък се изтипоса с лъскав джип насред Капана, видя полицаи и се развика: “Охи, охи“ СНИМКИ

Гръцки джип успя да се промъкне в пешеходната зона до Главната улица и Капана и да паркира най-безцеремонно насред пешеходци.

След „образцовото“ навлизане и спиране в забранена зона, шофьорът спокойно слязъл и отишъл да утоли жажда в съседното кафене. Пловдивчани, които са станали крайно нетолерантни към такъв тип прояви, понечили да заснемат нарушителя, който никак не се трогнал от гражданския „фотоинтерес“.

Не след дълго се повили полицаи, а при техния вид кафеджията скочил от масата и се затичал, викайки „Охи, охи“.

След кратък мултиезичен спор, гъркът потеглил.

„Не знам как е влязъл, но на излизане от зоната…едвам се качи, вратата му опря в парапета на обекта отпред“, съобщава TrafficNews.bg, станал свидетел на ситуацията. Той е благодарен да полицаите за бързата намеса.

Публична тайна е, че процедурата по събираемост на глоби от чужденци е тромава, и няма данни дали въпросният нарушител е глобен, но пък е факт, че униформените са изгонили возилото и собственика му скоропостижно.

Достъпът до зоната зад Джумая джамия е ограничен с колчета, но има и подвижно, което да позволява преминаване за целите на товаро-разтоварителна дейност. Кой е операторът на колчето обаче не е ясно, но пък очевидно режимът не е от най-удачните.