Ново 20! Боби Дебелия: Прокуратурата лъже! Не съм я убил, аз ѝ спасих живота

Коренно различна теза от повдигнатото му обвинение разви в съдебната зала 55-годишният Борислав Стоянов, който беше арестуван след смъртта на сестра му Десислава.
Според окръжния прокурор Андрей Червеняков направената аутопсия на жената категорично показала, че причината за смъртта й са удари с тъп предмет, юмрук или ритник, довели до разкъсан черен дроб и жлъчен мехур, пише „Флагман“.

Разследващите установили, че след скандал той нанесъл няколко удара в корема на сестра си, въпреки че бил наясно за тежкото й здравословно състояние – цироза на черния дроб заради прекомерна употреба на алкохол. Боби Хлебаря вече има една присъда за обсебване, но към момента се води реабилитиран. Прокурор Червеняков обаче добави, че обвиняемият има няколко криминални прояви.

Държавният обвинител допълни още, че Хлебаря не казал пред медицинския екип и полицаите в Созопол каква е причината за тежкото състояние на сестра му, а едва след нейната смърт извършената аутопсия показала, че тя била бита. При разпита в Районното самият Борислав подписал самопризнания, че е удрял Десислава. Той обаче се отрече от тях директно в съдебната зала, след като наблюдаваше с ехидна усмивка пледоарията на държавния обвинител.

„Твърденията на прокурора, че съм действал по жесток начин е пълна лъжа! Разменихме си остри реплики, карахме се, но не е имало удари. Аз я отблъснах и я върнах горе. Заради състоянието си и прекомерна употреба на алкохол тя често ставаше агресивна. Преди няколко години лично аз й спасих живота, откарах я в болница след падане заради тежко пиянство. Лично аз извиках лекар няколко пъти, но не във връзка с това, че съм я удрял. Тя има раничка по хранопровода и язва, защото страда от алкохолизъм от 16-годишна. Още преди 20 години в София едва я спасиха след диагноза „некроза на черния дроб“. Господ й върна този живот. Криминалистите блъскаха жена ми и я накараха да свидетелства, че е видяла как я удрям. Прокурорът изтъкна защо не съм казал на лекарите за случката. Ами, как да посоча нещо, което не съм направил. Сестра ми е човек, който винаги е бил до мен в най-тежките ми моменти, винаги сме били заедно. Извиках я в Созопол заради детето, надявах се, че тези малки ръчички ще я откажат от алкохола. Не съм  я викал нито да я бия, нито да я убия“, обясни Боби Хлебаря и поиска от съда да бъде пуснат на свобода, за да продължи да се грижи за семейството си малкото им дете.

Неговият адвокат посочи, че с оглед на тежкото здравословно състояние на починала, черният дроб и жлъчката са могли да се пръснат всеки един момент. Защитникът отбеляза, че в стаята на Десислава са намерени счупени чинии, бутилки и телевизор. Но те били потрошени, след като вече Борислав бил прибран в ареста. Адвокат Проданов уточни, че на въпросния 17-ти юни самият Борислав три пъти е викал лекар, но Десислава категорично е отказвала да бъде закарана в болница. Юристът изреди цял каталог от болести на своя клиент, включително хипертония, онкологично заболяване и постоянен кръвоизлив в корема, но не представи никакви доказателства за тежкото състояние на едрия мъж.

Бургаският окръжен съд остави Борислав Стоянов зад решетките.